Hakkımızda
MİYAD
MİHALIÇÇIKLILAR YAPTIRMA YAŞATMA YARDIMLAŞMA SOSYAL DAYANIŞMA VE KÜLTÜR DERNEĞİ TARİHÇESİ
Mihalıççıklılar, bir kaç kez dernek kurmuşlar ama bu dernekler uzun ömürlü olmamıştı. Bunun nedeni, kurulan bu derneklerde yardımlaşma ve dayanışmanın olmaması, Kültürel çalışmaların yapılamaması; birlik ve beraberliğin sağlanamamış olmasıydı. Bu durum Mihalıççıklılar arasında hayal kırıklığı yaratmış olduğundan yeni bir derneğe pek sıcak bakılmıyordu.
Uzun ömürlü ve kalıcı olmanın yolu, yardımlaşma ve dayanışmadan geçer. Birlik ve beraberlik içinde olmaktan geçer. Kültürel çalışmalar yapmaktan geçer. Gönül birliği içinde olmaktan geçer. Birde mülkiyeti derneğe ait olan bir yer sahibi olunursa her şey çok güzel olur.
Bu gerçeği iyi bilen Muzaffer Solakoğlu yeni bir söylemle “Mihalıççık’a ve Mihalıççıklılara sahip çıkmak” söylemiyle yola çıktı. Düşüncelerini değerli büyüğümüz Eskişehir’in sevilen Belediye Başkanı merhum Selami VARDAR’ la paylaştı. Merhum Selami Vardar’ın desteğini de alan Muzaffer Solakoğlu, Dernek kurma çalışmalarına başladı ve ekibiyle birlikte Miyad, Mihalıççıklılar Yardımlaşma Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneğini 12.04.1990 da kurdu Çıkıllı İş Hanı kat. 2 No. 523 de çalışmalarına başladı.
Kurucu Yönetim Kurulu:
Başkan: Muzaffer SOLAKOĞLU,
İkinci başkan: Bayram YERSEL,
Sayman: Ragıp CENGİZ,
Sekreter: Mustafa SÖĞÜTLÜ,
Üyeler: İsmail ÖNGEL, Halil GÜLEN, Süleyman KILIÇAL.
Başkan Muzaffer Solakoğlu ve ekibi Mihalıççık ve köylerini tek tek dolaşıp; insanlarla bire bir ilişki kurup, hem birlik ve beraberliği hem sosyal dayanışmayı hem de kültürel kimliği yaşatma konularında onları aydınlattılar. Tüm bunları yaparken dernek adına bir mülk edinme arayışı içerisine de girdiler.
Gönlü zengin Mihalıççıklıların bu işi başaracaklarına inanan Başkan Muzaffer Solakoğlu, değerli büyüğümüz Eskişehir Belediye Başkanı merhum Selami VARDAR’a dernek adına mülk edinme konusunu açar. Ve neler yapacakları konusunda Selami VARDAR’ı bilgilendirir. Onun da bu konuya sıcak bakması ve önderlik etmesiyle bir kampanya başlatılır.
Kira ve yer sorunu bir taraftan, derneği tanıtımı çalışmaları bir taraftan, kampanya çalışmaları bir taraftan, yemekli tanıtım toplantıları, sünnet şöleni, Mihalıççıklılar şenliği, Yunus Emre etkinlikleri, Kalburcu Şenlikleri, mülk alım komisyonlarının oluşturulması, müşkül durumdaki Mihalıççıklılara yardım vb. gibi sosyal çalışmalar bir yandan sürerken, Kurucu Yönetim Kurulunu sıkı bir çalışma içerisine girer.
Kurucu Yönetim Kurulu 10.02.1991 de, 2 Eylül Caddesi Zeyrek İşhanı 6/601 adresine taşınır. Aynı zamanda 1. Olağan Genel Kurul kararı da alınır.
29.06.1991 günü saat 14.00 te Paşa Mahallesi Pazaroğlu Sokak No 6 da ki Ziya Kıraathanesi olarak bilinen yerde ilk olağan genel kurulunu yapar. (Burası daha sonra derneğin mülkiyeti olacaktır.)
1.Olağan Genel Kurul 29.06.1991 Tarihinde yapılır. Yönetim Kurulu şu şekilde oluşur.
Genel Başkan: Muzaffer Solakoğlu,
Genel Başkan Yardımcısı: Bayram Yersel,
Genel Sayman: Burhan Demirel,
Genel Sayman Yardımcısı: Zülküf Güneysi,
Genel Sekreter: Mustafa Söğütlü,
Genel Sekreter Yardımcısı: Bekir Kır
Üyeliklere: Nasuh Bacaksız, Mehmet Gündoğmuş, Süleyman Kılıçal, Halil Gülen, İsmail Öngel.
Denetim Kurulu:
l991 yılında Mihalıççıklıların dayanışması ve yardımlaşması kendini gösterir. Selami Vardar’ın ikna edici çalışmaları varlıklı kesimleri ve tüm Mihalıççıklıları harekete geçirir. İşçisi, memuru, köylüsü,iş adamı katkılarını yapar. Mihalıççıklılar Yardımlaşma ,Sosyal Dayanışma ve Kültür derneğinin binası satın alınır.Burası aynı zamanda derneğin ilk genel kurulunu yaptığı (Paşa Mahallesi Pazaroğlu Sokak No 6 da ki Ziya Kıraathanesi olarak bilinen) yerdir. Dernek binasının alımında en büyük katkıyı da Yüksel İnşaat yapar.
Satın alınan dernek binasında kiracı vardır. Onu çıkartmaz pek kola olmaz İhtarname mahkemeler derken iş epeyce uzar.
Bina teslim alınır ama çok eski olduğundan bir takım tadilat ve tamirat yapılması gerekiyor.
Muzaffer Solakoğlu yönetimi, tamirat ve tadilatı da yaptırır. Lokal açma izin belgesi alınır. Masa sandalye, Çay ocağı, telefon vb. malzemeleri alır.
Lokal çalışmaları, sosyal ve kültürel çalışmalar titizlikle yürütülür. 26.05.1992 günü dernek lokali törenle açılır. Eski binada dernek faaliyetleri de sürdürülür.
2.Olağan Genel Kurul 14.02.1993 tarihinde yapılır. Yönetim kurulu şu şekilde oluşur.
Genel Başkan: Muzaffer SOLAKOĞLU,
Genel Başkan Yardımcısı: Mehmet Ali ARIKAN,
Genel Sekreter, Ragıp CENGİZ,
Genel Sekreter Yardımcısı Mesut YURTCAN
Genel Sayman: Hasan YÜCEL,
Genel Satman Yardımcısı: Yavuz METİN,
Üyeler: Halil ÇELİK, Mustafa SAKALLI. Mustafa GÖKKAYA, Mustafa YÜKSEL, Hasip SAZAK,
Mihalıççık Kalburcu Şenliklerini, Mihalıççık Belediyesi, Mihalıççık Kaymakamlığı ve Mihalıççıklılar Yardımlaşma Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği ortaklaşa yapar. Bu konuyla ilgili toplantılar Kaymakamlıkta,belediyede zaman zaman da MİYAD dernekte yapılır.Mihalıççık Belediye Başkanı dernekte yapılan toplantılara onur konuğu olarak katılır.
Mihalıççıklılar Yardımlaşma Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Kalburcu şenliklerine ekonomik katkı sağlar. Eskişehir de ki halkın Mihalıççık’a gidebilmesi için araç sağlar. Bunu Yunusemre anma etkinlikleri için de yapar.
Eskişehir de Mihalıççıklılar şenliği düzenlenir. Öğretmenler gününü ve Dünya kadınlar gününü kutlanır. Yunus emre haftası etkinliklerine katım ve katkı sağlanır. Mihalıççık belediyesi ile sünnet şöleni düzenlenir. Zor durumdaki Mihalıççıklılara yardım edilir. Dernek yararına birlik, beraberlik ve dayanışma yemekleri düzenlenir.
1994 yılında Belediye imar yasası gereği 18. madde uygulanır. O günlerde yönetim binası olarak kullanılan bölüm de şuu’lanır. İnşaat ruhsatının alınabilmesi için bu bölümünde alınması gerekiyordu ve satın alınır. Böylece arsa 314 m2 olur.
3.Olağan Genel Kurul 05.02.1995 tarihinde yapılır. Yönetim Kurulu şu şekilde oluşmuştur.
Bu genel kurulda tek başkan adayı Muzaffer Solakoğlu’dur. Yönetim kurulu için iki farklı liste yarışır. Listenin biri Başkan adayı Muzaffer Solakoğlu’nun,diğeri Selami Vardar’ın listesidir.Her iki listeden karışık isimler yönetime girince Selami Vardar,”Bu gençlerin başarısıdır,demek ki yaşlandık” diyerek ironi yapar, hem de sitemini dile getirir.
Genel Başkan: Muzaffer SOLAKOĞLU,
Genel Başkan Yardımcısı: Burhan DEMİREL
Genel Sekreter,Niyazi ATAK,
Genel Sekreter Yardımcısı; Nurettin KABA
Genel Sayman: Mustafa BIHLAR
Genel Sayman Yardımcısı: Fahrettin TEKER
Üyeler: Nasuh BACAKSIZ. Mustafa TIKIZ, Hasip SAZAK, Zülküf GÜNEYSİ Metin GÜRŞAHBAZ.
Mihalıççık Kalburcu Şenlikleri etkinliklerine, Mihalıççıklılar derneği olarak katılmak, Eskişehir’de Mihalıççıklılar şenliği düzenlemek, Öğretmenler gününü kutlamak, Dünya kadınlar gününü kutlamak, Yunus emre haftası etkinliklerine katılmak, Mihalıççık belediyesi ile sünnet şöleni düzenlemek, zor durumdaki Mihalıççıklılara yardım etmek,dernek yararına birlik,beraberlik ve dayanışma yemekleri düzenlemek,burs vermek,karne alan öğrencilere hediye vermek vb.gibi sosyal çalışmalar yapılmıştır.Dernek binasının yeniden yapımı için kampanya çalışmaları sürdürülmüştür.
1996 yılında’ Mihalıççıklıların Sesi ‘adlı gazete yayın hayatına başlar. Yayın Kurulu,Öğretmen Gümrah Gürşahbaz’ın önderliğinde ;Öğretmen Vedat Ulubağ, Öğretmen Ali Değirmen, Öğretmen Hasan Eroğlu,Merhum Öğretmen Mehmet Bal, Öğretmen Kerim Sarıcaoğlu, Öğretmen Ergün Ulucan ve İlhami Karaoğlu, gibi isimlerden oluşur.
4.Olağan Genel Kurul 06.04.1997 tarihinde yapılır. Yönetim Kurulu şu şekilde oluşmuştur.
Genel Başkan: Muzaffer SOLAKOĞLU,
Genel Başkan Yardımcısı: Burhan DEMİREL
Genel Sekreter, Zülküf GÜNEYSİ
Genel Sekreter Yardımcısı Canip ERTURAL
Genel Sayman: Mustafa BIHLAR
Genel Sayman Yardımcısı: Nurettin KABA
Üyeler: Osman ÖZEL. Bayram GÜNDOĞMUŞ, Hasip SAZAK, H.Sinan GÜVEN, Ahmet ODABAŞI
Denetleme Kurulu: Mehmet GÜRDAL, Mustafa SÖĞÜTLÜ, Nasuh BACAKSIZ
Muzaffer Solakoğlu ve ekibi, dernek binasının yıkılıp yeniden yapılması çalışmalarını hızlandırır. Amaç, mevcut binanın yıkılıp yeniden 4 katlı olarak içinde misafir hanesi, lokali, çok amaçlı salonları olan bir kompleks yapmaktı. Fakat dernek mülkiyetinin tarihi bölgede olması bu amaçları gerçekleştirmeye imkân sağlamaz. İnşaat mühendisleri odasından da oturulamaz raporu olmasına rağmen alınan inşaat ruhsatları sonuçsuz kalır. Çünkü derneğimiz binası 1997 yılında Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından 185 envanter no ile tescillenmiştir. Dernek binası önceleri İmar Yasasına tabi iken, tescilden dolayı, imar yetkileri “Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’na“geçmiştir. Sit alanlarında tescilli binaların bulunduğu yer önemli değildir. Değer yönüyle, İstanbul da sahilde bulunan bir yalıyla Eskişehir Odunpazarı’ndaki tescilli bir binanın hiç farkı yoktur. Sosyal çalışmalara da aralıksız devam edilir.Her türlü zorluklara rağmen, her türlü engele rağmen Muzaffer Solakoğlu ve ekibinin özverili çalışmalarıyla dernek binası aslına uygun yapılmak koşuluyla, yıkım ve yapım aşamasına getirilmiştir.
5. Olağan Genel Kurulu 11.04.1999 tarihinde yapılır. Yönetim Kurulu şu şekilde oluşur
Genel Başkan Nurettin KABA,
2.Başkan Burhan DEMİREL ,
2.Başkan Hasip SAZAK
Genel Sekreter Zülküf GÜNEYSİ,
Genel Muhasip: Cengiz Avdan,
Genel Sekreter Yardımcısı: Ekrem ÖNCEL,
Genel Muhasip Yardımcısı: Cemalettin ÜRGÜP,
Üyeler,Canip ERTURAL,Mustafa BIHLAR,Bayram GÜNDOĞMUŞ,Süleyman KILIÇAL.
Denetleme Kurulu:Mehmet GÜRDAL,Nasuh BACAKSIZ,Fahrettin TEKER.
Bu genel kurulda aynı zamanda Dernek Tüzüğünde değişiklik yapılarak Derneğin adına YAPTIRMA ve YAŞATMA ilave edilerek Derneğin tam adı,’Mihalıççıklılar Yaptırma Yaşatma Yardımlaşma Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği’ olur.
Nurettin Kaba ve ekibi de sıkı ve özverili bir çalışma içerisine girer.
Derneğin 1997 yılından bu yana yıkılıp yapılması veya restore edilmesi hususlarında Proje ve röleve çalışmaları için görevlendirilen mimarın Proıje ve röleve çalışmalarının Tabiat varlıkları koruma kurulundan geçmemesi üzerine yeni mimarın görevlendirilmesi yapılmıştır.
Dernek binası 15.05.2000 tarih ve2000/12 sayılı kararla yeni mimarın Proje ve rölevesi kabul edilir.
Eskişehir Kültür Ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğünün 04.08.2000—06.11.2000 tarih ve B.16.0 K.T.V.26.00.00.720-26.00/165-950-1227 Sayılı Kararı İle Onaylanır.
Binanın:
Mimarı Proje sorumlusu: Mimar Gülfer UYANIK
Tus İşlemi Sorumlusu: Cengiz AVDAN –Cahit KOCA
Statik Proje Sorumlusu: Müh. Ahmet Reşit ALTUĞ-Adnan DEMİREL
Tesisat Proje Sorumlusu: Müh. Hüseyin ŞAHİN-Hüseyin ŞAHİN
Elektrik Proje Sorumlusu: Müh. Naci BAYRAKTAROĞLU
Mihalıççık Kalburcu Şenlikleri etkinliklerine Mihalıççıklılar derneği olarak katılmak, Eskişehir’de Mihalıççıklılar şenliği düzenlemek, Öğretmenler gününü kutlamak, Dünya kadınlar gününü kutlamak, Yunus emre haftası etkinliklerine katılmak, Mihalıççık belediyesi ile sünnet şöleni düzenlemek,zor durumdaki Mihalıççıklılara yardım etmek,dernek yararına birlik,beraberlik ve dayanışma yemekleri düzenlemek,burs vermek,karne alan öğrencilere hediye vermek vb.gibi sosyal çalışmalar bu dönemde de devam etmiştir.Habitat çalışmalarına katkı verilmiştir.
17.Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen depremde yardım kampanyası açılır ve depremzedelere yardım edilir. Kampanyada toplanan para TC. Hükümetinin açmış olduğu hesaplara yatırılır.
Mihalıççık YILDIZ SPOR’a da yardım yapılır.
Dernek lokalinde bayramlaşma törenleri düzenlenmiştir.
6. Olağan Genel Kurulu 22.04.2001 tarihinde yapılır. Yönetim Kurulu şu şekilde oluşur
Genel Başkan: Nurettin KABA
2.Başkan: Burhan DEMİREL,
Genel Sekreter: Osman ÖZEL
Genel Sekreter Yardımcısı: İsmail Hakkı YAVUZ
Genel Muhasip: Mehmet ÖZTEN,
Genel Muhasip Yardımcısı: Canip ERTURAL
Üyeler: Yusuf KAVAKLI, Mustafa BIHLAR, Bayram GÜNDOĞMUŞ, Süleyman KILIÇAL, Hasan SOLAKOĞLU.
Başkan Nurettin KABA ve ekibi, mevcut binanın yıkılıp aslına uygun yeniden yapılması için yeni projeler hazırlamış ve anıtlar kuruluna1999 yılının Haziran ayın da sunmuştur. Anıtlar Kurulunca ilk karar ‘YIKILIP YAPILMASININ REDDİNE, TAMİRAT YAPILMASINA İZİN VERİLMESİ’ olarak çıkmıştır.
Bu karar hayal kırıklığı yaratsa da Nurettin KABA ve ekibinin sabırlı, özverili, ısrarcı çalışmaları sonucu Tabiat Varlıkları Koruma Kurulundan 04.08.2000/1227 sayılı kararı ile ESASLI ONARIM İZNİ ALINIR.
18.06.2001 Dernek binasının yıkım ve yapım çalışmalarına başlamıştır. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi,Tepebaşı,Odunpazarı beledisi ve Mihalıççık Belediyesi ile Yunusemre belediyeleri önemli katkı sağlarlar.Mihalıççıklı olmayan ama Mihalıççıklıları seven İş adamlarının da yardım ettikleri görülmüştür.On ay gibi kısa bir süre içerinde aslına uygun olarak inşaat yine Mihalıççıklıların gönül birliği içindeki dayanışma ve yardımlaşmaları ile bitirilmiştir.
Eskişehir valisi Sayın Sami Sönmez’in derneğimizin yapım alanındaki çalışmalarına destek çıkması, yöneticilere güç vermesi takdire şayandır.
İskan raporu alma çalışmaları ise halen devam etmektedir.
Ekonomik zorluklar nedeniyle Mihalıççıklıları Sesi Gazetesi’nin yayınına ara verilmiştir.
24.08.2001 Efsane Başkan Değerli insan Selami Vardar’ın vefatı.
24.08.2002 de Mezarı başında anma töreni düzenlenmiştir.
Dernek binasının alımında ve yeniden yapılmasında büyük katkıları olan Yüksel İnşaat Şirketine ve onun sahibi olan Sazak ailesine minnettarlığı ifade etmek için,Atatürk!ün yanında yer almış, Mihalıççıklı ilk Milletvekili Emin Sazak’ın adı Dernek Lokaline verilmiştir.
15.06.2002 Cumartesi günü saat 14.00 de Dernek Lokalinin törenle açılışı yapılır.
Davetiyeler bastırılıp Mihalıççıklılara, Dernek binasının yapımında emeği geçenlere,İl,İlçe kurum yöneticilerine,Valilik ve belediyelere açılış davetiyesi verilmesinden sonra:
1-Açılış
2-Yöresel Müzik ve Halk oyunları gösterisi,
3-Başkan Nurettin Kaba’nın Konuşması,
4-Eskişehir Valisi Sami SÖNMEZ’in konuşmaları.
5-Üyeler adına bir üyenin konuşması
6-Derneğin alınışında, yapımında yardımlarını esirgemeyen hayırseverlere Plaket verilmesi
7-Dernek Lokalinde ikram.
8-Kapanış.
7. Olağan Genel Kurulu 27.04.2003 tarihinde yapılır. Yönetim Kurulu şu şekilde oluşur
Genel Başkan: Nurettin KABA
2.başkan: Osman ÖZEL
2.başkan: Mehmet ÖZTEN
Genel Sekreter: İsmail Hakkı YAVUZ
Genel Sekreter Yardımcısı: Yusuf KAVAKLI
Genel Muhasip: Mustafa ÖZCAN
Genel Muhasip Yardımcısı: Mehmet CENGİZ
Üyeler: Mustafa BIHLAR, Osman YURTCAN,Muhsin DOĞAN, Bayram GÜNDOĞMUŞ
Dernek binasının bu günkü haline gelmesinde Nurettin KABA ve ekibinin büyük, özverili çalışmaları hiç unutulmayacaktır.
Mihalıççık Kalburcu Şenliklerine katkı sağlanmış; Mihalıççıklılar derneği olarak üyelerin ve Mihalıççıklı hemşerilerin kalburcu şenliklerine gidebilmeleri için araç sağlanmıştır. Eskişehir de Mihalıççıklılar şenliği düzenlenmiştir. Öğretmenler günü ve Dünya kadınlar günü etkinlikleri yapılmış. Yunusemre haftası etkinliklerine katılım sağlanmış; üyelerimizin ve hemşerilerimizin Yunusemre’ye gitmeleri için araçlar ayarlamıştır. Mihalıççık belediyesi ile sünnet şöleni düzenlemiştir.
Muzaffer Solakoğlu ve Nurettin Kaba dönemi özverili çalışmalara örnek gösterilecek bir dönem olmuştur. Üyelerine kaliteli Lokal hizmeti sunmak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmamışlardır.
Dernek binası alımı, yeniden yaptırılması, tamirat, tadilat işleriyle uğraşılırken; lokal çalışanlarının sigortaları, derneğe havalandırma yapımı, odun, kömür, soba alımı vb. gibi çalışmalar severek, isteyerek yapılmıştır.
Mihalıççıklıları Sesi Gazetesi 13 sayı çıkmıştır. Dernek binasının yapım çalışmaları ve ekonomik
İskan raporu alma çalışmalarına devam edilmiştir.
24.08.2003 ve 24.08.2004 tarihlerinde Efsane Başkan Değerli insan Selami Vardar’ın vefatı.Mezarı başında anma töreni düzenlenmiştir.
8. Olağan Genel Kurulu 17.04.2005 tarihinde yapılır. Yönetim Kurulu şu şekilde oluşur
Genel Başkan: İsmail CAN
2.Başkan Vedat ULUBAĞ
Genel Sekreter: Hüsnü KAPDAN
Genel Sekreter Yardımcısı: Hasan EROĞLU
Genel Muhasip: Cemalettin ÜRGÜP
Genel Muhasip Yardımcısı: Mehmet CENGİZ
Üyeler:,Mustafa BIHLAR,Muhsin DOĞAN,Osman YUTRCAN,Ekrem ÖNCEL,Mahmut Reşat ILGAZ.
Denetleme Kurulu:Yusuf Eren.Mehmet Örs,Ali İnayet Varıcılar.
İsmail CAN dönemi daha çok sosyal, kültürel çalışmalar ile yardımlaşmaya ağırlık vermiştir. Dernek Lokalinde üyelere daha kaliteli hizmet vermek için lokali müstecire vermiştir.
İşçi statüsünde çalışan lokal çalışanlarının sosyal hakları ödenmiştir.
Selami VARDAR Kütüphanesini düzenlemiş, üyeleri birbiriyle kaynaştırma yemekli toplantı ve eğlenceler düzenlemiş, Üniversitede okuyan Mihalıççıklı öğrencilere burs verilmiş, bilgisayar odası oluşturulmaya çalışılmış; bina içindeki salonların toplantı, nişan, düğün vb. yapılır hale getirmiştir. Derneğin dünyaya açılımını sağlamış www.mihalıççıklılar@miyad_der.com adlı siteyi hizmete sunmuştur.
26.10.2006 tarihinde Eskişehir Tapu Kadastro Müdürlüğünde dernek binamızın cins değişikliği
( Mihalıççık’lılar Yardımlaşma Sosyal Dayanışma Kültür Derneği ) olan adının (MİYAD) MİHALIÇÇIK’LILAR YAPTIRMA YAŞATMA YARDIMLAŞMA SOSYAL DAYANIŞMA VE KÜLTÜR DERNEĞİ olarak yeni unvanıyla tapuya tescili yapılmıştır.
Yunusemre haftası etkinlikleri, Kalburcu Kiraz Festivali etkinlikleri, Mihalıççık Belediyesi sünnet şöleni, köy günleri etkinliklerine katılma, ESYO etkinliklerine katılma vb.gibi daha pek çok etkinliğe katılmış ve katkı vermiştir.
Dernek lokalinde bayramlaşma törenleri düzenlenmiştir. Yemekli eğlenceli toplantılar yapılmıştır.
24.08.2005-24.08.2006 tarihlerinde Efsane Başkan Değerli insan Selami Vardar’ın vefatı.Mezarı başında anma töreni düzenlenmiştir.
11.12.2006 tarihinde derneğimizin iskân raporu alınmıştır.
9. Olağan Genel Kurulu 22.04.2007 tarihinde yapılır. Yönetim Kurulu şu şekilde oluşur
Genel Başkan İsmail CAN,
2.Başkan Vedat ULUBAĞ,
Muhasip Cemalettin ÜRGÜP,
Genel Sekreter Hüsnü KAPTAN,
Genel Sekreter Yardımcısı Fehime TUNCA,
Üyeler, Mehmet ŞENER,Mehmet CENGİZ, Muhsin DOĞAN,Osman YURTCAN,Arif AVCIALP.Ekrem ÖNCEL.
Denetleme Kurulu:Hasan EROĞLU.Mehmet Örs,Mehmet MEMİŞ
9.Olağan Genel Kurul ilk kez bir bayan üyenin yönetim kurulunda yer almasıyla dikkat çekmiştir.
Derneğin gücü oranında sosyal ve kültürel çalışmalara ağırlık verilmeye başlanmıştır, Derneğimiz ,Kalburcu Kiraz Festivaline aktif olarak katılmış,köy günlerinde ziyaretler yapmış,Mihalıççık’ta düzenlenen Sünnet törenlerine katılmıştır.Eskişehir de Alaattin Park Kafede yemekli eğlenceli köy günleri yapılmıştır.Miyad Halk oyunları ekibi oluşturulmuştur.
Okuma salonuna TV alınmış,kalorifer döşenmesi,doğalgaz bağlantı ve abonelik işlemleri yapılmıştır. Doğalgaz kombileri alınmıştır.
Sosyal yardımlara ve Mihalıççıklı öğrencilere burs verilme işine ağırlık verilmiştir. Binamızdaki kültür salonu düzenlenmiş, dernek üyelerinin nişan, toplantı, konferans vb.gibi Sorunları çözümlenmiştir. İşçi statüsündeki lokal çalışanlarının sosyal hakları ve kıdem tazminatlarının ödenmesi bitirilmiştir. Derneğin .SSK ve Taşbaşı Vergi dairelerine olan borçları ödenmiştir.
24.08.2007-24.08.2008 tarihlerinde Efsane Başkan Değerli insan Selami Vardar’ın vefatı.Mezarı başında anma töreni düzenlenmiştir.
10. Olağan Genel Kurulu 26.04.2009 tarihinde yapılır. Yönetim Kurulu şu şekilde oluşur
Genel Başkan İsmail CAN,
2.Başkan: Vedat ULUBAĞ,
Genel Sekreter Hüsnü KAPTAN,
Genel Sekreter Yardımcısı Fehime TUNCA,
Genel Muhasip: Cemalettin ÜRGÜP
Genel Muhasip Yardımcısı: Arif AVCIALP
Üyeler: Mehmet ŞENER, Muhsin DOĞAN,Osman YURTCAN,. Ekrem ÖNCEL.Salih GÜVEN
Denetleme Kurulu:Hasan EROĞLU.Mehmet Örs,Mehmet MEMİŞ
Bu Genel Kurul da Derneğimiz Miyad’ın vizyon ve misyonu belirlenmiştir.
MİSYONUMUZ
-Yöresel adet ve gelenekleri canlı tutarak, insanların kendi kültürlerinden tamamen kopmadan içinde bulundukları şehir hayatına uyum sağlamalarına katkıda bulunmak..
—Şehrin sosyal ve kültürel değişiminde kendi yöremizin değerlerini; (örf, adet, gelenek vs) ni koruyarak şehirlilik bilincinin oluşumunda ve gelişiminde kendi hemşerilerimizi eğitmek.
—Empoze kültür yerine bilinçli, neyi niçin yaptığını bilen, kültürlü ve eğitimli insanların yetişmesine önderlik etmek.
—Ülkemizin gelişmesi insanların aydınlanması için çalışmalar yapmak.
-Saygı, sevgi ,birlik,beraberlik;yardımlaşma ve dayanışma içinde olmak.
— Dernek olarak, tüm siyasi oluşumlara aynı mesafede ve uzaklıkta olmak.
VİZYONUMUZ
Hemşerilerimizin, birlik ve beraberlik içinde ortak hareket etmelerini, yardımlaşma ve dayanışma içinde olmalarını, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaklarını sağlamak
Dernek binasının komple boya badanası yaptırılmış.Lokal zeminine kalebodur seramik döşenmiş; Bodrum kata elektrik tesisatı çekilmiştir. Selami Vardar Kütüphanesinin ışıklandırılması için avizeler alınmıştır. Üniversite öğrencilerine burs verilmiş; Mihalıççık yöresinde yapılan tüm sosyal etkinliklere katılım ve katkı sağlanmıştır
.e-dernek yazılım programı alınmıştır. Eskişehir Kent Konseyi çalışmalarına ve Esyo Köy şenliklerine katılım sağlanmıştır. Birlik beraberlik ve dayanışma yemekleri düzenlenmiştir.Dernek lokalinde bayramlaşma törenleri düzenlenmiştir.
24.08.2009-24.08.2010 tarihlerinde Efsane Başkan Değerli insan Selami Vardar’ın vefatı.Mezarı başında anma töreni düzenlenmiştir
11. Olağan Genel Kurulu 10.04.2011 tarihinde yapılır. Yönetim Kurulu şu şekilde oluşur
Genel Başkan İsmail CAN,
2.Başkan: Vedat ULUBAĞ,
Genel Sekreter Arif AVCIALP,
Genel Sekreter Yardımcısı Fehime TUNCA,
Genel Muhasip: Ekrem ÖNCEL
Genel Muhasip Yardımcısı: Hüsnü KAPDAN
Üyeler: Mehmet ŞENER, Muhsin DOĞAN,Osman YURTCAN Salih, GÜVEN Cemalettin ÜRGÜP
Denetleme Kurulu:Hasan EROĞLU.Mehmet Örs,Mehmet MEMİŞ
ESYO’nun düzenlediği STK festivaline katılım sağlandı.Masa ve dizüstü bilgisayar alındı. Mihalıççık Kalburcu Şenlikleri etkinliklerine, Yunus emre haftası etkinliklerine katkı ve katılım sağlandı. Dernek binasının dış ısı yalıtımı, ön cephenin boya ve badanasının yapılması, çatı oluklarının tamir bakım ve onarımı yapıldı. Lokale havalandırma yapıldı.Arızalanan kapı,kilit,kapı kollarının değiştirildi.Lokal pisuar ve musluklarının bakım onarımı yapıldı.,Aspiratör taktırıldı. Jeneratör alındı,tuvaletlerin çatı tadilatının yapıldı.Elektrik tesisatının bakım ve onarımı yapıldı.Düğünlere çiçek gönderildi.
Birlik ve beraberlik moral ve eğlence toplantıları düzenlendi.Öğretmenler günü kutlandı. Dünya kadınlar günü kutlandı.Mihalıççık belediyesi ile sünnet şöleni düzenlendi.Zor durumdaki Mihalıççıklılara yardım edildi.Dernek yararına birlik,beraberlik ve dayanışma yemekleri düzenlendi.Burs vermek,karne alan öğrencilere hediye vermek vb.gibi sosyal çalışmalar bu dönemde de devam etmiştir.
24.08.20011-24.05.2012Efsane Başkan Değerli insan Selami Vardar’ın vefatı.Mezarı başında anma töreni düzenlenmiştir.
12. Olağan Genel Kurulu07.04.2013 tarihinde yapılır. Yönetim Kurulu şu şekilde oluşur
Genel Başkan İsmail CAN,
Genel Başkan Vekili: Vedat ULUBAĞ,
Genel Başkan Yardımcısı: Hüsnü KAPDAN
Genel Sekreter: Salih GÜVEN
Genel Sekreter Yardımcısı Fehime TUNCA,
Genel Sayman: Ekrem ÖNCEL
Genel Sayman Yardımcısı: Osman YURTCAN
Üyeler: Mehmet ŞENER, Muhsin DOĞAN, Cemalettin ÜRGÜP, Arif AVCIALP.
Denetleme Kurulu: Hasan EROĞLU.Mehmet Örs,Mehmet MEMİŞ.
ESYO etkinliklerine katılım sağlandı. Anneler Günü Etkinlikleri düzenlendi. Köy günleri etkinliklerine katılım sağlandı.Birlik,beraberlik ve dayanışma yemekleri düzenlendi.
Eskişehir İlçeleri Platformları (ESİP) çalışmalarına katılım sağlandı ve dönem sözcülüğü yapıldı. Mihalıççık İlçesinde yapılan Yağmur Duasına katkı sağlandı.Kalburcu günü kiraz festivaline katılım ve katkı sağlandı,Gürleyik köyü su festivaline katılım sağlanarak destek verildi.Dalgıç su pompası alındı..Işıklı tabela yaptırıldı.Dernek lokaline ve Şenliklere bez afiş yaptırılmıştır.Açılış törenlerine,cenaze ve düğünlere çiçek gönderilmiştir.Lokal önüne Kolçaklı sandalye alınmış, çadır ve tente yaptırılmıştır..Bilgisayar,resin tarayıcı,flaş bellek,lokale görüntü ekranı ve çok amaçlı printer alınmıştır. Birlik beraberlik ve dayanışma yemeği düzenlenmesi, Derneğin dış cephesinin tamirat ve boya badanası yapılmıştır. Bodrum girişine demir kapı yaptırılmıştır. Folklor ekibine, yönetim, denetim, onur kurulu ve ailelerine iftar yemeği verilmiştir. Yıllık internet abonelikleri yenilenmiştir. SMS sisteminin oluşturulmuştur, Önemli günlerde, cenazelerde, üyelerimize ve telefon sistemini oluşturan hemşerilerimizin (köylülerimizin) mesajları gönderilmiştir.
24.08.20013-24.08.2014 Efsane Başkan Değerli insan Selami Vardar’ın vefatı.Mezarı başında anma töreni düzenlenmiştir.
31.12.2014 Tarihi itibariyle üye durumu:
ÜYE SAYISI: 2051
AKTİF ÜYE SAYISI: 445
VEFAT EDEN ÜYE AYISI: 234
FAHRİ ÜYE SAYISI: 184
Yazan:Vedat ULUBAĞ
MİYAD BAŞKAN VEKİLİ